Для тих хто не знає шо таке флешмоб і з чим його їдять:
Флешмо́б (також флеш моб і флеш-моб, англ. flash mob — «спалахуючий натовп», flash — спалах, mob — натовп) — це заздалегідь спланована масова акція, зазвичай організована через Інтернет або інші сучасні засоби комунікації, у якій велика кількість людей раптово збирається у громадському місці, протягом декількох хвилин виконує заздалегідь оговорені дії (сценарій), і потім швидко розходяться.
Немає єдиної думки з приводу того, яка мета проведення флешмобів. Учасники того самого заходу можуть переслідувати різні цілі. Серед можливих варіантів — розвага, порушення повсякденного ходу життя, справити враження на навколишніх, відчуття причетності до спільної справи, самоствердження (випробувати себе:«Чи зможу я це зробити на людях?»), спроба одержати гострі відчуття. Ідеологія класичного флешмоба дотримується девізу «Флешмоб поза релігією, поза політикою, поза економікою».
Рух флешмоба виходить із того, що у флешмоб-акцій є типові правила. Найважливіші їхні пункти:
Начебто спонтанне дійство. Заборона збиратися або привертати увагу на місці до акції, одночасний початок і закінчення акції її учасниками. Після акції потрібно миттєво зникати з місця дії в різні сторони, і робити вигляд начебто ні чого й не було.
Сценарій повинен привносити абсурдність у те, що відбувається.
Жорстке дотримання сценарію.
Не викликати агресивної реакції. Не порушувати законів і моральних устоїв, не показувати ніяких політичних поглядів. Флешмоб-акції, що не дотримуються цього вже будуть екстрім-мобом або політ-мобом.
Далі по суті:
Неділя, 23 серпня 2009, збір біля туалетів під фонтаном, 16:00... Сидять хлопці і читають газети... Ви підходите, питаєтесь: "Де тут дегустація еліксиру безсмертя?"... далі отримаєте завдання...
П.С. Доведеться падати на землю, такшо краще одіти щось темніше ніж біле
П.П.С. Також хотілось почути вашу думку на рахунок флешмобів.
П.П.П.С. Наша група вконтакті: http://vkontakte.ru/club10726842 , попередній флешмоб ("Прогулянка психів"): http://vkontakte.ru/video-10726842_122076989
П.П.П.П.С. Власне ще до нас у Франківську були флешмобери, проте ми з ними шось не дуже контактуємо, значить організовуємо свої моби... в даному випадку організаторами є я і мій друг)))